Complete geestelijke gezondheidszorg van jong tot oud in Noord- en Midden-Limburg

Snel bang?

Iedereen is wel eens bang of zenuwachtig: voor een belangrijke toets, een examen of je eerste date. Maar voor sommige jongeren bepaalt hun angst dagelijks hun humeur en zorgt angst ervoor dat ze gewone, dagelijkse dingen niet meer kunnen doen.

Ze durven bijvoorbeeld niet meer naar buiten of naar school. Of ze proberen hun angst te bedwingen door rituelen uit te voeren (dwanghandelingen). Dat noemen we een angststoornis. Soms is het niet duidelijk waar een angststoornis vandaan komt. Vaak zien we dat het binnen families vaker voorkomt en soms heeft het te maken met een trauma dat iemand heeft opgelopen.

Doe even normaal - Angst


Hulp nodig?

Heb je hulp nodig of wil je eens praten met een hulpverlener, neem dan contact op met MET ggz. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering, je hebt wel een verwijsbrief nodig. Je huisarts, het Centrum voor Jeugd en Gezin (aanwezig op veel scholen), het sociale wijkteam van de gemeente, de GGD-arts of specialist (bijvoorbeeld een kinderarts) kan deze voor je regelen.

Zó helpen we je

Bij MET ggz hebben we veel ervaring in het behandelen van angsten. We hebben een heel aantal verschillende methoden die jouw angsten weer beheersbaar kunnen maken. We doen bijvoorbeeld gesprekken, maar een deel van de behandeling kan ook via internet.

#

Doe de zelftest

Wil je weten of jij angstiger bent dan de meeste jongeren?

Doe dan de zelftest!

Als ik thuis of op school angstig word, kan ik via mijn smartphone de ontspannings-oefeningen doen die ik bij MET ggz heb geleerd